Унищожаване на празни тонер касети за принтери
Старите изпозлвани тонер касети за принтер са опасен отпадък, който не може да бъде изхвърлян в контейнерите за смет.
Освен че е забранено от закона, не можете да изхвърляте старите си тонери в кофата за боклук и по чисто човешки причини - замърсявате сериозно природата, средата в която живеем.

Правилния начин за изхвърляне и унищожаване на този опасен отпадък е предаването му за оползотворяване на суровините които той съдържа. Ако желаете, можете да се запознаете с някои факти относно Екологичното въздействие на празните касети.

Всяка тонер касета съдържа редица полезни суровини - алуминии и други метали, пластмаса, ферити, гума и каучук и други. Чрез предаване на касетите за рециклиране на суровините, които съдържат, вие законно и по правилен начин се "отървавате" от този отпадък и не замърсявате природата. Вкарването на суровините от старите касети обратно в производството, пести от своя страна и природни ресурси, които иначе бихме черпили от природата.

Унищожаването и обезвреждането на касетите е сложен и скъп процес, поради което можете да предадете старите си касети единствено срещу заплащане. Принципно технологията включва шредиране и сепарация на суровините, като най-опасната част - остатъчния тонер се вкарва в производството на асфалт, битум и други, като това подобрява параметрите им. Прочетете детайли в статията за Рециклиране на отпадъците от стари тонер касети.

Предавайки старите си тонер касети на АРБИКАС вие по правилен начин изхвъляте този отпадък. От тук нататък наша е грижата за рециклирането на празните касети. Първо касетите се сортират, след това се опаковат по подходящ начин, след което се транспортират към сертифицирана компания, с която имаме официален договор, която разполага със всички необходими разрешителни, и която разполага с технологичната възможност за реално унищожаване на касетите и оползотворяване на суровините от тях.

По аналогичен начин стои и въпроса с предаването на стара, ненужна офис техника. Детайли можете да прочетете в статията ни Какво да правя със старите празни касети и старата офис техника ?

Вие бихте могли да предавате към нас както единични касети и техника, така и по-големи количества. Бихме могли да сключим договор с вас, ако такъв ви е необходим. За всяко предаване, ние ще ви издадем официален документ за прием за рециклиране. Възможно е да се сключи и договор за регулярно предаване на касети за скрап и унищожаване.

За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас.

META TAGS: предаване на тонери, изкупуване на тонери, тонер касети за унищожаване, тонер касети скрап, рециклиране на тонер касети, унищожаване на тонер касети, тонер касети боклук, обезвреждане на тонер касети, машини за скрап, офис техника за скрап, офис техника за изхвърляне, изхвърляне на тонер касети, изхвърляне на тонери, депо за прием на тонер касети, център за предаване на стари тонери, празни тонери, стари тонери, празни касети, китайски съвместими касети