Monthly Archives: August 2018

 1. Възможни проблеми със сайтовете на Арбикас ООД

  Възможни проблеми със сайтовете на Арбикас ООД
  Уважаеми колеги и потребители,
  Във връзка със мигрирането на сайтовете на Арбикас ООД (arbikas.com, new.arbikas.com, zareditoner.com) на нова платформа и нов сървър, в следващите седмици ( периода 30.08 - 22.09), са възможни кратки прекъсвания, затруднена работа и евентуални неточности при работа с тях. Извиняваме се за причинените неудобства, ще реагираме на всеки сигнал във възможно най - кратки срокове. Благодарим Ви за разбирането !
  Read more »
 2. Коректно позициониране на зъбните колела за успешно ресетиране на касетите Brother TN 2411/ TN 2421

  Коректно позициониране на зъбните колела за успешно ресетиране на касетите Brother TN 2411/ TN 2421
  За да ресетирате стартова касета TN 2421 са ви нужни следните части (закупуват се еднократно, след което може да се презарежда касетата колкото пъти пожелаете):
  - зъбно колело + странично капаче.
  - ресетеращо колело с пружина.

  Ако вече сте закупили нова оригинална касета, след като сте изчерпали стартовата касета, посочените части няма да са необходими - те ги има на касетата и просто трябва да превъртите зъбното колело в начално положение.

  Ресет чипа на касетата не се сменя - той е с опознавателна цел и не отчита копия - ползва се стария чип.

  Махнете стартовото странично капаче (няма страничен процеп) и поставете зъбното колело от комплекта с капачето в комплекта (има процеп), така че вътрешния засек (скосяване) да сочи приблизително на 11:00 часа, както е показано на снимката по-долу.
  Самото колелце не се върти, затова ще трябва да го местите въртейки девелоперната ролка.  След това поставете ресетиращото колело с флагчето на капачето и застопорете с пружинката по посочения на снимката по-долу начин.
  Read more »