Колко ще ми струва доставката от офисите на Арбикас в София до моя град или село в провинцията?

Тук ще ви дадем информация как можете сами лесно и бързо да видите колко ще ви струва доставката на стоки закупени от нас, ако транспортните разходи са за ваша сметка.

Напомняме на всички наши партньори, че транспортните разходи за всички поръчки за провинцията на части, бутилирани тонери (дадени по телефона, интернет или направени по друг начин) над определена стойност са за сметка на фирма АРБИКАС - за транспорт на територията на България, и съответно АРБИКАС определя коя ще е куриерската фирма.

При поръчки под тази стойност за провинцията транспортните разходи са за сметка на получателя, като той е в правото си да избере куриер от куриерските фирми, с които работим, като сам определя дали пратката ще има застраховка (за негова сметка), дали ще е до адрес или до поискване, дали ще е с обявена стойност и прочие. Пълния текст на общите ни условия можете да видите тук: Terms_and_conditions.pdf

За да видите стойността на пратката, ще са ви необходими – тегло на пратката, град от който тръгва пратката – София, населено място до което трябва да бъде доставена – вашият град или село, ще застраховате ли пратката /между 0,2% до 1% от стойността на пратката, в зависимост от куриера/, до поискване ли ще бъде от адреса на куриера в населеното ви място или до конкретния ви адрес и прочие.

Ето и информация относно онлайн калкулаторите за пресмятане на стойността на дадена пратка при Еконт и Спиди:

Спиди: http://www.speedy.bg/calculate/
Еконт: https://www.econt.com/services/shipment-price

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ !!!

АРБИКАС носи отговорност относно транспортирането при куриерска услуга за провинцията единствено по отношение на правилното, безопасно и добро опаковане на стоките и предаването им на представител на куриера.

Компанията не носи отговорност за стоки повредени и/или счупени и/или липсващи по вина на куриерската фирма. В тези случаи нашите партньори следва да се обръщат към куриера извършил услугата.

ПОРАДИ ЗАЧЕСТИЛИТЕ ОПЛАКВАНИЯ ЗА ПОВРЕДЕНИ ПРАТКИ:
1. Съветваме всички наши партньори да застраховат пратките си и да обявяват стойността на пратката, с цел по-съвестна, отговорна и качествена работа на куриера.
2. Съветваме нашите партньори, при получаване на пратка, внимателно да оглеждат цялостта на опаковката и в присъствието на куриера да проверяват съдържанието на пратката, както и дали са здрави всички артикули в нея, след което, при евентуални щети, да изискват да им бъде съставен протокол за установени липси и/или повреди.