Monthly Archives: November 2016

  1. Типичните дефекти при разпечатка с лазерен принтер и техните причини

    Типичните дефекти при разпечатка с лазерен принтер и техните причини

    Тук ви предлагаме списък с често срещани дефекти при разпечатване с лазерен принтер.Списъкът не е пълен и не претендираме за изчерпателност, но по наше мнение покрива над 90% от срещаните дефекти.



    Замазване на
    буквите като фон

    Черни черти -
    хоризонтални
    с или без повтаряемост

    Черна страница

    Празна страница -
    всички или понякога

    Бели петна

    Неравмоверно зацапване
    без повтаряемост

    Събрано
    изображение

    фон
    на гърба на листа

    Гънки

    Вълнообразен лист
    след разпечатка

    Изкривено изображение

    Липсващи участъци

    Бледо копие/
    зацапване в страни

    Избледняващо копие

    Грешно
    Позициониране

    Сив фон

    Хоризонтални
    черни черти

    Хоризонтални
    петна

    Хоризонтални
    бели черти

    Завъртяно изображение

    Бледи
    участъци

    Тонер по листа

    Неоформени
    символи

    Частично бяла
    страница

    Повтаряеми дефекти

    Завъртяно изображение

    Следа като от
    грайфер

    Зацапване с
    тонер

    Черни точки

    Вертикални
    черни черти

    Вертикални точки

    Вертикални
    бели линии

    Бели петна
    по листа

    Бели черти
    успоредни на реда
     







    Надявам се да смe били полезни, а ако има нещо допълнително което бихте искали да попитате, моля пишете ни е-mail на адрес: [email protected]

    Забранено е копирането на статията или части от нея !

    Read more »
  2. Производители на тонер по света

    Производители на тонер по света

    Целта на тази статия е да се даде повече светлина върху това кои са основните производители на тонер в света, техния пазарен дял и реална информация за обема на производството на тонери в световен мащаб.

    Кои са някои от основните световни производители на тонер?

    Read more »
  3. Какво многофункционално устройство да закупя? И дали да е многофункционално или отделни устройства?

    Какво многофункционално устройство да закупя? И дали да е многофункционално или отделни устройства?

    Принципно, закупуването на многофункционално устройство има няколко важни предимства, спрямо закупуването само на принтер, само на копир или на наколко устройства даващи заедно тези функции.

    Read more »
  4. Качеството на вложените части и материали е особено важно !

    Качеството на вложените части и материали е особено важно !

    Колкото и банално да звучи се оказва вярно. И колкото и да сме българите дървени философи, ето на идва момента и ние да открием колелото ! Тонери, барабани, корони, почисващи и разпределителни ножове, поемащи ролки, тефлонови платна, нагреватели, лазери, интерфейсни платки, термистори и оптрони, подгряващи лампи и захранващи блокове, скенери и форматери, буфери и коротрони......ВСИЧКО ! И труда, в голяма степен. Защото колкото и да са качесвени материалите и частите, когато са вложени от някой без опит, без образование и техническа мисъл всичко е напразно. Или както се казва още - "Важно е задкормилното устройство".

    Read more »
  5. КЛИЕНТЪТ НЕ ВИНАГИ ИМА ПРАВО!

    КЛИЕНТЪТ НЕ ВИНАГИ ИМА ПРАВО!

    Дата на първоначално публикуване: 09.09.2005 г.

    Обръщали ли сте внимание, че повечето от нас Българите, винаги когато пазаруваме нещо, някаква стока, ползваме услуга/и на дадена фирма/магазин/сервиз подхождаме първо с недоверие и второ с мисълта че сте там и че някой гледа да ви "прекара", "изпързаля", "прецака", излъже....или пък как ние ще го надхитрим?

    Read more »
  6. Можете ли сами да заредите тонер касетата си ?

    Можете ли сами да заредите тонер касетата си ?

    Принципно да.

    Какви са плюсовете и какви са минусите ако сами пълните тонер касетата си?

    Read more »
  7. Ползване на оригинални или на неоригинални части?

    Ползване на оригинални или на неоригинални части?

    Дали да закупите оригинални части или да инвестирате в неоригинален еквивалент на частта ?

    Темата е доста стара и напоследък е особено актуална. Днес, има няколко основни фактора, които накланят везните към ползването на неоригиналните части:

    Read more »
  8. Принципи на печата при лазерните принтери

    Принципи на печата при лазерните принтери

    Принципи на печата при лазерните принтери

    Технологията на печат при лазерните принтери се изгражда изцяло върху фоточувствителните свойства на така наречения барабан /drum / на тонер касетата, респ. OPC секцията на дадената машина.


    КОНСТРУКЦИЯ НА БАРАБАНА (OPC drum = Optical Photo Conductor)

    Конструкция на оптичния барабан
    Read more »
  9. ПЪРВАТА В СВЕТА КОПИРНА МАШИНА

    ПЪРВАТА В СВЕТА КОПИРНА МАШИНА

    Първата копирна машина е произведена в Рочестър, САЩ, от компанията Haliod, днес известна като Корпорация Xerox. За първи път е представена от тогавашния президент на Haloid – Джо Уилсън – по време на търговско изложение в Ню Йорк, през 1959 г. За откривател на принципа на ксерографията се смята Честър Карлсон (Chester Floyd Carlson), (February 8, 1906 – September 19, 1968). Машината е резултат на проучвания във връзка с поръчка на Министерството на отбраната на САЩ през 50-те години, осъзнавайки че им е нужна фотографираща машина, която да може да работи в условията на ядрена война.

    В самото начало устройството се ползва под наем от различни фирми. Размерът на първоначалния наем е бил $95 на месец. „Причината да започнем с отдаване под наем, трябва да призная, е, че не възлагахме сериозни надежди за развитието на този пазар.” казва Хорас Бекер, главен инженер на модела 914. „Хората дори и не помисляха за размножаване на документи във времената, когато използваха печатни машини. Това беше революция, която улесни споделянето на документи и на съдържащата се в тях информация.” казва Бекер. Скоро след това машината влиза в продажба. Мащабна рекламна кампания разгласява пускането й на пазара. Броят на поръчките светкавично достига 10 000, четири от тях са за Белия Дом. Само за десет години от въвеждането на Xerox 914 на пазара са реализирани повече от 200 000 машини. И до ден днешен може да се види работещ Xerox 914 в музея Смитсониън.


    „Това е началото на една индустрия, която днес е на стойност над 100 млрд. долара. Всъщност така започва и информационната революция,” казва Стийв Хувър, вицепрезидент Софтуерни Разработки в Xerox. Xerox 914 поставя основите на това, което Xerox представлява днес. „Ние взехме фундаменталната технология, основана на откритието за ксерографията, и я направихме дигитална.” допълва Хувър. Хорас Бекер е скромен относно ролята си в създаването на първата копирна машина в света, но пази топли спомени: „За един инженер това е най-вълнуващото изживяване в живота”. Моделът на легендарната копирна машина е наречен Xerox 914, защото работи с хартия с размери до 9 на 14 инча (22,9 см на 35,6 см). В първата си версия машината прави по 7 копия в минута. Времето за излизане на първото копие е било 15 секунди. Xerox 914 е тежала 295 кг. Месечно натоварване до 100 000 копия.

    Тъй като първоначално машината се подпалвала при прегряване, компанията Xerox започнала да предоставя в комплект с машината и комплект пожарогасител (адвокат Ралф Нейдър, Ralph Nader съобщава, че машината в неговия офис се подпалвала 3 пъти за 4 месеца)

    Read more »
  10. Често задавани въпроси (FAQ - Frequently Asked Questions)

    Често задавани въпроси (FAQ - Frequently Asked Questions)

    Тук ще се постараем да отговорим на най-често задаваните въпроси по отношение на продуктите и услугите, с които се занимаваме, както и на повечето Ви въпроси по отношение на принтерите, копирите, консумативите, тонерите, тонер касетите, резервните части и всичко свързано с дейността ни.

    Read more »
Страница