Monthly Archives: January 2022

  1. 4 нови касети или нов принтер ?

    4 нови касети или нов принтер ?

    4 нови касети ли да купя или да сменя принтера ?

    Често при нас идват цветни лазерни принтери за ремонт, на които трябва да се подменят и четирите касети. Както знаете вече от статията ни за технологията на печат на цветните лазерни принтери, те работят с 4 тонер касети - по една за всеки цвят - циан (cyan), магента (magenta), жълто (yellow), черно (black). Когато се съберат за подмяна и 4-те касети едновременно, естествено и сумата за закупуването им набъбва доста и доближава цената на нова машина. Разбира се зависи от класа машина и това какви касети ще закупувате - оригинални или съвместими.

    По-долу ще се опитаме да Ви дадем някои съвети, които ще Ви помогнат при вземане на решението дали да инвестирате в закупуването на нови касети или да смените машината.

    Read more »
  2. Какъв модел е касетата за принтера ми ?

    Какъв модел е касетата за принтера ми ?

    Какъв модел е касетата, която ползва моя принтер ?

    Доста често наши клиенти не знаят кой е модела на касетата, която ползва техния принтер. Съответно изпитват огромни затруднения да се ориентират как да го намерят и как да си поръчат нов консуматив за принтера си - било то тонер касета или мастилница за мастилоструйния им принтер. За това тук ще се опитаме да Ви помогнем да идентифицирате модела на касетата ( или касетите) за вашия принтер.

    В общия случай вариантите да разберете модела на касетите за вашия принтер са три и ще разгледаме всеки един от тях:

    1. Да отворите машината си и визуално да видите надписа с модела на касетата.
    2. Да видите модела на принтера и по модел на принтера да намерите и какви консумативи ползва.
    3. Да разгледате потребителското ръководство на машината и там да намерите модела на касетите, които ползва машината Ви.

    По-долу ще опишем подробно всеки един от тях.

    Read more »
  3. Кои са марката и модела на принтера ми ?

    Кои са марката и модела на принтера ми ?

    Кои са марката и модела на принтера ми ?

    Какво значи марка на принтера ?

    Марката на принтерът Ви е всъщност наименованието на производителя, който е направил вашата машина. Нарича се още и бранд. Примерни марки са HP (Hewlett Packard), Canon, Epson, Samsung, Lexmark, Xerox, Brother, Kyocera, OKI и други.

    Какво значи модел на принтера ?

    Модела на принтера е точното наименование на принтера. Примерно HP Laserjet P2055dn. Тук HP e марката (бранда), а Laserjet P2055dn е конкретния модел принтер.
    Различните производители имат различни серии продукти които е възможно да са нещо общо в изписването на модела. Примерно линията с монохромни лазерни принтери на HP са Laserjet. Цветните им принтери са Color Laserjet. По аналогичен начин лазерните принтери на Canon са LBP. Например Canon i-SENSYS LBP6030. Многофункционалните утройства на Canon са i-SENSYS MF, примерно Canon i-SENSYS MF411dw.
    Монохромните принтери на Brother са HL, примерно Brother HL-L2300D.

    Какво означават буквите след модела ?

    Read more »