Ремонт на шредери за хартия, CD и банкови карти

Шредерите представляват машини за раздробяване на различни суровини. Принципа е суровината минава през дробилка - валове с режещи ножове, които раздробяват, нарязват или накъсват суровината на малки парченца - шредират я. Шредиращите валове може да са на една, на 2 или повече оси. Има различни технологии за шредиране. Има вертикални и коризонатлни шредери ползващи мелници с чукове (основната употреба на чукови мелници е за раздробяване на автомобили, камиони и големи машини), има мелници, които стържат и стриват материала, има индустриални чопъри, гранулатори и други. По-голямата част от индустриалните шредери служат за отделяне на суровини за рециклиране и повторна употреба. Примерно шредер за стара офис техника - принтери, копирни машини - след шредиране се отделят пластмаса, метал и други суровини. Или шредиращи линии за тонер касети - касетите се надробяват, след което се отделя вторичния тонер, пластмаса, метали и други суровини участващи в състава им, за повтора употреба. Стигаме и до обекта на тази статия - шредерите за хартия и други информационни носители (дискове, банкови карти), които служат за унищожаване на документи в офиса, в адвокатски кантори, при нотариуси или в служби унищожаващи секретна информация.
АРБИКАС предлага диагностика, ремонт и профилактика на шредери (машини за унощожаване на документи) от всички видове - от най-малките и персонални шредери, до до най-големите, за високо натоварване и с висок клас на сигурност.
Четете детайли по-долу...

В днешната дигитална ера, нуждата от сигурно унищожаване на документи и информация нараства непрекъснато.


Ето защо ние, екипът на АРБИКАС, се стремим да предоставим на нашите клиенти най-висококачествените шредери за унищожаване на хартия и други информационни носители на пазара. Ние разбираме, че всеки човек и бизнес имат различни нужди и изисквания, поради което предлагаме широка гама от шредери - от шредери за лична употреба до мощни шредери от висок клас за огромно натоварване и обеми. При нас можете да закупите нови и сервизно обновени шредери, консумативи за шредери. Предлагаме за закупуване нови шредери от различни брандове - IDEAL, Fellowes, Hama и др. Нашите сервизни специалисти могат да Ви предложат машината, която напълно да отговаря на Вашите изисквания и нужди.


В нашата статия Всичко за шредерите и поддръжката им, сме Ви предоставили детайлна информация за видовете шредери, различните нива на сигурност, видовете класове на защита на информацията, със съответните параметри.

По-долу в тази публикация ще наблегнем и ще дадем повече информация по отношение на сервиза и поддръжката на шредерите, как да ги използвате правилно, а ако стигнете до ремонт - какви са процедурите и сроковете.

Сервиз АРБИКАС е професионален сервиз основан 1992 година. Специализирани сме в поддръжката на различни видове офис техника, включително и шредери за унищожаване на хартия, CD/ DVD, банкови карти.


Предлагаме сервиз и поддръжка на всички класове шредери. Предлагаме ремонт, профилактика, почистване и поправка на:

- Персонални (любителски) шредери за ниско натоварване и с ниско ниво на сигурност ( P1 и P2), унищожаващи документите само на ленти. Моделите от този клас рядко предлагат унищожаване и дискове и банкови карти. Принципно са без, или с малък кош за отпадъка.

- Шредери за малкия и среден бизнес - нива на сигурност P3 и P4, унищожават документите на късове, но до 4 х 40 мм. Водят се cross cut. По-сериозните машини от този клас позволяват унищожаване на документи с кламери и телбоди, позволяват повече листове за едновременно унищожаване, или имат автоматично подаване.

- Висок клас шредери за високо натоварване и с висок клас на сигурност - това са професионални шредери, нива на сигурност P5, P6. P7. Размера на отпадъчните частици започва от 2 на 15 мм и намалява до по-малки от 1 на 5 мм. Нивата P6 и P7 предлагат технологията Micro Cut, където отрязъците са изключително ситни и по скоро шредирания отпадък прилича на прах.



Изключително важно е да се знае, че всеки шредер има време за работа и след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО време за почивка. Ако искате Вашия шредер да живее по-дълго спазвайте указанията на производителя за време за работа и почивка. При скъпите шредери (по-високия клас) времето за работа е по-дълго, но отново има задължително време за почивка. По-високия клас шредери има защити от преграване, от препълване на контейнера, автоматично поемане на листовете, директно могат да шредират и кламери и телбоди, без да е необходимо предварително да ги махате от листовете.



Друго важно нещо за надеждната работа на Вашия шредер е поддържката му - редовно почистване и смазване.
Ето някои артикули във Ваша помощ:
-> Fellowes Листове със смазка за шредер 4025601, намаслени, 10 броя
-> Fellowes Масло за шредер, 355 ml, SKU: 35250
-> Почистващ спрей HAMA Shredder Cleaner,смазка за шредери, 400 ml
-> Оригинална смазка за шредери, 400 ml, HP ( Hewlett Packard)


При редовно претоварване и прегряване на шредера се поврежда механиката му, водачите му и режещите ножове. В някои от случаите се налага подмяна на част. За ниските класове шредери, с цени на шредера до 300-350 лева части не се предлагат от производителите. Вариант е ако има част втора употреба от друга такава бракувана машина. Части от механиката - оси, зъбни колела, втулки може да бъдат изработени евентуално и със специална индивидуална поръчка при специалист стругар.



За средния и високия клас може да бъдат доставяни части, особено за по-квалитетните брандове. В повечето случаи това става само с внос. Държим на склад някои по-често необходими части, но разнообразието на модели е голямо и не всичко е налично. Поддържаме извънгаранционно шредери Fellowes, Rexel, IDEAL, Hama, Kobra, Ofitech, Intimus, Olympia и други.

Подайте вашата заявка за сервиз на шредер ползвайки формата, или се свържете с нас.

Сервизната поддръжка включва диагностика, ремонт и профилактика. Цените варират според типа и класа машина. Към ремонт на техниката се процедира само след потвърждение на клиента. Предлагаме гаранционен и извънгаранционен сервиз; надеждност и гаранции за сервизните услуги и вложените части. Можете да проследите онлайн статуса на вашата сервизна поръчка за ремонт на машина или зареждане на касета;

Вижте повече информация за другите продукти и услуги, които предлага професионален сервиз АРБИКАС тук.

Ако имате нужда от допълнителна информация се свържете нас.


META TAGS: зареждане на тонер касети, зареждане на тонери, зареждане на тонер касети София, Зареждане на тонери, пълнене на тонер касети, презареждане на тонер касети, рециклиране на тонер касети, презареждане на тонери Младост, сервиз принтери, ремонт принтер, ремонт принтери, ремонт на принтери, сервиз на принтери, сервиз за принтери, принтер сервиз, поправка на принтер, диагностика на принтер, поддръжка на принтери, пълнене на принтери, поддръжка принтери, сервизна поддръжка на лазерни принтери, сервизно обслужване на принтери, сервиз и ремонт на печатащи устройства, експресен гаранционен и извънгаранционен сервиз за Вашия принтер, бърз и надежден сервиз за принтери във София, профилактика на принтер, ремонт на принтер Канон, ремонт на принтер HP, сервиз принтери Самсунг, части за принтери, резервни части HP, пълно обслужване на принтер, периодично обслужване на принтер, поправка на принтери, консумативи за принтери, тонери за принтери, зареждане на тонери, зареждане на мастила, оригинални консумативи за принтери, презареждане на тонер, рециклиране на тонер касети, пълнене с мастило, пълнене на мастила, неоригинални тонери, съвместими тонери, неоригинални консумативи, поправка на касета, ремонт на тонер, абонаментна поддръжка на лазерни принтери и копирни машини, сервиз-на-принтери, гаранционен и извънгаранционен сервиз, техническа поддръжка, тонер касети за всички модели принтери, лазерни принтери втора употреба, реновирани принтери с гаранция, ремаркетирани принтери, репроизведени консумативи, ремонт на принтер София, ремонт на принтер Младост, принтер сервиз София, принтер сервиз Младост, ремонт на матричен принтер, сервиз на матричен принтер, ремонт на етикетен принтер, поправка на баркод принтер, консумативи за етикетни принтери, ремонт на принтер на адрес, сервизен специалист за принтери, почистване на принтер от прах, абонаментен сервиз за принтери, printer serviz Sofia, printer service Mladost, remont na printer, popravka na printeri, сервиз на принтери, рециклирани принтери, консултация при избор на принтер, качествен ремонт на принтер, тотален ремонт на принтер, пълен сервиз за принтери, сервизен център за принтери, сервизно обслужване за принтери, сервиз на мастилоструйни принтери