Коректно позициониране на зъбните колела за успешно ресетиране на касетите Brother TN 2411/ TN 2421
За да ресетирате стартова касета TN 2421 са ви нужни следните части (закупуват се еднократно, след което може да се презарежда касетата колкото пъти пожелаете):
- зъбно колело + странично капаче ( код на АРБИКАС: TN2421-GEAR-COVER ).
- ресетиращо колело с пружина. (код на АРБИКАС: TN2421-RESET)

Ако вече сте закупили нова оригинална касета, след като сте изчерпали стартовата касета, посочените части няма да са необходими - те ги има на касетата и просто трябва да превъртите зъбното колело в начално положение.

Ресет чипът на касетата не се сменя - той е с опознавателна цел и не отчита копия - ползва се стария чип. Реално машината, виждайки чипа разбира, че има касета, но дали е пълна разбира по позицията на ресет колелото. За съжаление обаче на пазара се предлагат китайски касети TN2421, при които чипа липсва. За тях трябва да бъде закупен нов чип. При последващо зареждане отново се ползва същия чип.

Махнете стартовото странично капаче (няма страничен процеп) и поставете зъбното колело с капачето от комплекта (има процеп), така че вътрешния засек (скосяване) да сочи приблизително на 11:00 часа, както е показано на снимката по-долу.
Самото колелце не се върти, затова ще трябва да го местите въртейки девелоперната (разпределителната) ролка.



След това поставете ресетиращото колело с флагчето на капачето и застопорете с пружинката по посочения на снимката по-долу начин.
Read more »