Monthly Archives: August 2016

  1. Да си купя ли машина втора употреба или как да не ме прецакат

    Да си купя ли машина втора употреба или как да не ме прецакат
    Дата на първоначално публикуване: 04.05.2004 г.

    Фирмите от сектора все повече и повече превръщат продажбата на принтери, копири, компютри втора употреба в товаро-разтоварна работа. Сваляш от палето, освободено от митница преди 20 минути, и започваш директно да товариш в багажника на клиента. Въпроса е какво товариш ??? И какво очакваш?

    В повечето случаи се натъкваме на продупчени платна в изпичащите секции на принтерите, повредени касети, пренасящо се изображение върху листа, размазващи се букви и растер, и други подобни, които на пръв поглед не се забелязват, особено от крайния клиент.

    Ето и нашите съвети:

    Read more »
  2. Истината за сервизите и сервизните услуги в България

    Истината за сервизите и сервизните услуги в България
    Дата на първоначално публикуване: 17.08.2005 г.

    Факт е, че никой не би искал да му се повреди техниката, естествено в най-неподходящия момент. Почват ядове, нерви, търси сервиз, търси гаранционна карта (ако е гаранционна техниката), върти телефони, разкарваници и пр. Все пак човек си купува техника с мисълта, че правилно я е подбрал (виж Някои съображения при закупуване на принтер и/или копир) и не би имал грижи с нея, или поне не в скоро време.... и тук идва истината. Вярно е, че се случва да има дребна повреда или недостатък по независещи от търговеца/сервиза причини, но по начина, по който проблема се отстранява си личи кой кой е и как работи с клиентите си - дали ги уважава, дали ги разиграва, лъже и прочие...и в крайна сметка дали проблема се разрешава изобщо, или клиента пие студена вода.

    Read more »
  3. Съображения при закупуването на офис техника

    Съображения при закупуването на офис техника

    Дата на първоначално публикуване: 24.11.2003 г.

    Някои съображения когато решите да си купувате офис техника - кратък лист с основни неща които да видите и обмислите, без претенция за изчерпателност.

    1. Производител на техниката
    Традиционните производители на офис техника на българския пазар са HP, Canon, Star, Epson, Brother, Lexmark, Panasonic и други (бел. ред. През последните 5-6 години пазара на офис техника се промени много и има сериозно разместване на основните производители. Към 2017 най масовите производители на офис техника са HP, Canon, Samsung, Brother, Xerox, Lexmark, Kyocera, Konica Minolta и др.). Естествено обаче не всеки произвежда качествени, надеждни и сравнително изгодни машини, а и повечето дилъри на техника са просто продавачи и търговци и се чудят как да ви откажат гаранцията за нещо, което е очевадно, че се дължи на недомисляне на машината - визирам някои Oki, Panasonic, Olivetti, Sharp и подобни; сиреч не се подлъгвайте по грандиозните реклами, в които ви обещават всичко за никакви пари, просто не се подлъгвайте и не купувайте буклуци, за да не ви боли главата, а и нашата като сервиз на техника. Лично аз ви препоръчвам искрено по отношение на лазерните принтери Hewlett Packard (или Canon) - има части, а и самите машини са добри конструктивно.

    Read more »