Зареждане на тонер касети

Какво представлява зареждането на тонер касети за лазерен принтер ?


Тук ще разясним услугата зареждане на тонер касети, наричана още и пълнене на тонер касети за принтер, презарежане на тонер касети, рециклиране на тонери и подобни. Сервиз АРБИКАС предлага услугата от 1992 година, още от зората на лазерните принтери. Какво точно представлява ?

Противно на това което повечето хора си мислят, зареждането на тонер касети не е да отвориш капачката и да изсипеш ново количество тонер (тонера е прах, но повече информация за него в тази статия). Дори в някои случаи сме попадали на случаи в които се пробива корпуса с бормашина и просто се излива новия тонер. Да има специфични модели при които се разпробива корпуса, но по специален начин, със специален инструмент. Дори сме се натъквали на случаи в който клеинт беше "заредил" тонер касетата си с мастило за писалка. А както знаете мастилото е течно.... само можете да си представите картинката, ето я тук. Повече за това какво представлява мастилото прочетете в тази статия.

Зареждането на тонер касети включва следните етапи:

1. Първоначално тестване, за да се установи състоянието на касетата
2. Демонтиране на основните части на тонер касетата - първичен, вторичен контейнер, барабан, ножове, ролки
3. Почистване на основните компоненти и премахване на остатъчния тонер
4. Смазване на механично движещите се компоненти, смазване на контактните точки
5. Зареждане с нов тонер
6. Сглобяване (асемблиране) на касетата
7. Тестване на касетата

Ако тонер касетата не е презареждане вече, тоест това и е първото зареждане след първоначалния цикъл, и тялото е оригинално, би следвало да не е необходима подмяната на части от касетата - примерно барабан (OPC) или магнитна ролка, разпределителна ролка, зарядна ролка (корона), почистващ нож за барабана, разпределителен нож и др. Разбира се ако касетата е с голям капацитет, вероятно такава подмяна ще се наложи.
Финалното тестване показва качеството на разпечатката след презареждането. Ако има дефекти по копието, трябва да се установи на кой компонент се дължат и да бъде подменен виновника. Възможно е дефекта да се дължи и на неправилен тонер или неправилен монтаж на компонентите на тонер касетата. Понякога отстраняването на подобни проблеми може да отнеме много време, много разглобявания и сглобявания на касетата, смяна на ненужни части и прочие. Което е време и пари.
След отстраняване на проблема, при отличен тест касетата е готова за предаване на клиента, разбира се след подходящо опаковане.

В доста от случаите се предлага и рециклиране на касетата, някои му казват реновиране, стриймиране, програма принт нон стоп (PrintNONStop), програма ЕкоРефил, пълен рециклаж и прочие.
В тези случаи се подменят по-често дефектиращите компоненти, дори на етап тестване старите да печатат добре. Идеятa е превантивно те да бъдат подменени, така че да е 100% сигурно че ще издържат цял нов цикъл на печат. Детайли за този тип услуга сме дали в тази статия.

Като вариант на горната услуга по пълно рециклиране на касетата се предлага и цялостен готов продукт - 100% рециклирана касета, с подменени всички необходими компоненти, изработена от оригинално тяло. Това са така наречените рецилирани касети или още репроизведени касети (remanufactured toner cartridge). Това са висококачествени съвместими касети. Предлагат се с аеропак и кашонирани - цялостен готов продукт. АРБИКАС произвежда такива рециклирани касети под бранда BEST IMAGE. Повече за тези висококачествени и щадящи природата продукти можете да видите тук.

Позлвайки зареждане на тонер касети, или варианта с рециклиране, или цялостно готова рециклирана (репроизведена, реновирана) касета ВИЕ ОПАЗВАТЕ ОКОЛНАТА СРЕДА. Защо ?

- Не се изхвърлят старите касети в природата. Старите касети са опасен отпадък.
- Старите касети се използват повторно, а в някои случаи и многократно, след репроизводство.
- Пестят се природни ресурси за производството на изцяло нови касети.

Прочетете още детайли в нашата статия Допринасяте ли за намаляването на вредните отпадъци и опазването на околната среда като зареждате вашите тонер касети/ мастилници?



META TAGS: зареждане на тонер касети, зареждане на тонери, зареждане на тонер касети София, Зареждане на тонери, пълнене на тонер касети, презареждане на тонер касети, рециклиране на тонер касети, презареждане на тонери Младост, сервиз принтери, ремонт принтер, ремонт принтери, ремонт на принтери, сервиз на принтери, сервиз за принтери, принтер сервиз, поправка на принтер, диагностика на принтер, поддръжка на принтери, пълнене на принтери, поддръжка принтери, сервизна поддръжка на лазерни принтери, сервизно обслужване на принтери, сервиз и ремонт на печатащи устройства, експресен гаранционен и извънгаранционен сервиз за Вашия принтер, бърз и надежден сервиз за принтери във София, профилактика на принтер, ремонт на принтер Канон, ремонт на принтер HP, сервиз принтери Самсунг, части за принтери, резервни части HP, пълно обслужване на принтер, периодично обслужване на принтер, поправка на принтери, консумативи за принтери, тонери за принтери, зареждане на тонери, зареждане на мастила, оригинални консумативи за принтери, презареждане на тонер, рециклиране на тонер касети, пълнене с мастило, пълнене на мастила, неоригинални тонери, съвместими тонери, неоригинални консумативи, поправка на касета, ремонт на тонер, абонаментна поддръжка на лазерни принтери и копирни машини, сервиз-на-принтери, гаранционен и извънгаранционен сервиз, техническа поддръжка, тонер касети за всички модели принтери, лазерни принтери втора употреба, реновирани принтери с гаранция, ремаркетирани принтери, репроизведени консумативи, ремонт на принтер София, ремонт на принтер Младост, принтер сервиз София, принтер сервиз Младост, ремонт на матричен принтер, сервиз на матричен принтер, ремонт на етикетен принтер, поправка на баркод принтер, консумативи за етикетни принтери, ремонт на принтер на адрес, сервизен специалист за принтери, почистване на принтер от прах, абонаментен сервиз за принтери, printer serviz Sofia, printer service Mladost, remont na printer, popravka na printeri, сервиз на принтери, рециклирани принтери, консултация при избор на принтер, качествен ремонт на принтер, тотален ремонт на принтер, пълен сервиз за принтери, сервизен център за принтери, сервизно обслужване за принтери, сервиз на мастилоструйни принтери