Защо да използвате неоригинални рециклирани (репроизведени) консумативи?


Използването на съвместими консумативи, или така наречените неоригинални консумативи (re-manufactured - репроизведени, recycled - рециклирани ) за принтери e доста спорен въпрос, особено тук в България.

АРБИКАС също предлага такива консумативи с марката BEST IMAGE, но дали има смисъл, има ли нещо което да Ви притеснява в това, и други подобни въпроси, са съвсем удачни.

Тук ще изложа нашата гледна точка по въпроса.

Коментираме ползването на РЕЦИКЛИРАНИ (РЕПРОИЗВЕДЕНИ) консумативи, а не на нови съвместими, против които сме категорично !


Основните ПРЕДИМСТВА, които ви дава използването на съвместими консумативи са:

Пестите пари
Рециклираните съвместими касети струват по-малко в сравнение с новите оригинални такива. В повечето случаи цената е с около 35-45% по-ниска. Цените на съвместимите консумативи, които АРБИКАС предлага можете да видите в продуктовия ни каталог.

Намалявате количеството на изхвърлените отпадъци в околната среда
Ежегодно, по света изхвърлените метални и пластмасови отпадъци се редуцират с над 38000 тона като резултат от дейността на фирмите занимаващи се с рециклиране на тонер касети. Пластмасите, които се ползват при изработката на тонер касети се разграждат над 10 века.

Пестите пари от данъци
По новоприетите закони в България, кореспондиращи на европейското законодателство, изхвърлянето на какъвто и да е било отпадък свързан с електрониката подлежи на "Такса за събиране, оползотворяване и третиране на отпадъците от електрическото и електронно оборудване" (Наредба за изискванията за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване и третиране и транспортиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване, приета с ПМС на 30.03.2006, обнародвана в ДВ бр.36/ 02.05.2006, в сила от 01.07.2006). Тоест всеки един подобен отпадък следва да бъде преработен посредством сложен процес, което естествено изисква пари.

Не правите компромис с качеството
Всяка една рециклирана касета съдържа висококачествени компоненти и тонери, преминали през редица производствени тестове, което гарантира отличните резултати при печат. Поне това мога да твърдя за касетите, които ние предлагаме - те са с подменени части - барабани, почистващи ножове, разпределителни ножове и т.н. Не са просто заредени касети. И трябва да се прави разлика между заредена касета и рециклирана касета. Заредената е просто заредена с тонер, докато рециклираната е с подменени части. Всяка касета BEST IMAGE минава редица технологични тестове и проверки преди да бъде допусната в продажба. Даваме пълна гаранция за всяка касета - до изчерване на капацитета й.

Пестите природни ресурси
За производството на всяка една нова касета се влагат редица природни суровини, например петрол. За около 7 месеца световната рециклираща индустрия пести около 42 милиона литра петрол.

Подпомагате създаването на свободни работни места
В рециклиращата индустрия са заети много хора, било то от локалниа пазар или от световния. Хора, които са специално обучени за това, които разучават всички нови технологии при печата, щом излезнат на пазара. Закупувайки съвместима касета вие подпомагате локалната икономика.

Лесно и бързо за доставка
Като се свържете с нас, по телефон или чрез друг от начините за връзка с нас, и ние ще доставим в къс срок желаната от вас касета във вашият офис. Не се колебайте да попитате и за други продукти и услуги, с които можем да ви бъдем полезни.

Горепосочените ползи не са никак малко. Но трябва да се внимава от къде ще закупите такава съвместима касета и съответно да се убедите, че е рециклирана, а не просто зареждана. Името не трябва да ви подвежда - просто се уверете по описанието на касетата че е с подменени части. В противен случай рискувате да правите лоши разпечатки - бледи копия, тониране по листа(сив фон), пренасяне на изображението, и прочие подобни неприятни дефекти.

Надявам се да съм бил полезен, а ако има нещо допълнително което бихте искали да попитате, моля пишете ми е-mail на адрес: [email protected]

Автор: Стефан Пенчев
Всички права запазени. Забранено е копирането на статията или части от нея без разрешението на автора!

Забележка, 2016г.: АРБИКАС НЕ ПРЕПОРЪЧВА ПОЛЗВАНЕТО НА КИТАЙСКИ НОВИ СЪВМЕСТИМИ КАСЕТИ !