Как да разбера какви варианти на консумативи и услуги предлагате за моя принтер ?
Има различни консумативи, различни варианти на всеки от тях. Кое какво е ? Какво означава ? Как да го намеря ?
Достъпа до тази информация на нашия сайт е лесен и можете да се информирате по няколко различни начина.

Най-важното е да знаете или точния модел машина, или точния модел на консуматива, чиито варианти търсите.

Ще разгледаме и двата варианта.

1. Търсене по модел касета.

Ако знаете модела на касетата можете да достигнете до желаната информация по няколко начина:

1.1. Търсене през общата търсачка на сайта
Общата търсачка е в светло синьото поле на централно място в началото на сайта ни.


Напишете парт номера на касетата в това поле, ще започнат да ви се показват в падащ лист някои от резултатите, но ако желаете можете да натиснате и лупичката в дясно за да видите всички резултати в един цял екран. Ако желаете да не се търси в целия сайт а само в секцията с консумативи, можете да отбележите това в падащото меню в ляво от лупичката - изберете категория КОНСУМАТИВИ. Ако не изберем категория може да се листнат и някои части за тази касета, тоест ще има повече резултати.
Примерно нека търсим тонер касета с номер CF283A. Отбелязвам категория КОНСУМАТИВИ. Натискам лупичката. Листват се всички продукти които съдържат в кода си или в наименованието си посочения стринг "CF283A". От получените резултати виждам, че се предлагат няколко вида касети. На този екран имаме частична информация за това което търсим, но ще ви покажа екран където можете да видите всичката тази инфомрация че и допълнителна, доста по-систематизирано. Избирам тази която е оригинална - бранда и е бранда на производителя на техниката... в случая Hewlett Packard.


Чукваме на тази касета и отиваме на нейната продуктова страница:




Тук, на тази продуктова страница имаме всичката необходима информация за артикула. Включително за всичките и алтернативи и услуги за нея в таблицата "Алтернативни продукти и услуги".

И точно тук е информацията която ви е необходима:

- Зареждане – наричано още и „презареждане", или просто „пълнене" - представлява демонтиране и почистване на основните компоненти на вашата касета, премахване на остатъчен тонер, зареждане с нов тонер и тестване на касетата; Зареждането предполага че трябва да вземем вашата касета, или да я получим по куриер, да я презаредим и след това да ви я върнем същата тази касета, но вече заредена.

- Зареждане ЕКОРЕФИЛ – Услугата ЕКОРЕФИЛ е алтернатива на стандартната услуга „зареждане", при която срещу вашата изразходена получавате веднага друга готова ЕКОРЕФИЛ касета (един вид „пълно за празно"). Всяка касета ЕКОРЕФИЛ се тества, почиства, подменят се всички износени компоненти с нови, зарежда се с нов тонер и се тества. Предимства от ползване на ЕКОРЕФИЛ касета:
     # пести се време – веднага получавате готова касета с гарантирано качество;
     # не се занимавате с необходимостта от периодична подмяна на части;
     # винаги получавате една и съща цена за високо качество на печат, независимо от компонентите които са подменени;
     # избор – вие преценявате дали да зареждате вашата касета, да я рециклирате или да използвате ЕКОРЕФИЛ;

- Съвместима касета RETAIL, No brand – са съвместими касети от среден клас, с качество стандартно за офис нужди. Касетите са от нисък ценови сегмент, произведени в Китай. Всяка REATIL касета се предлага с едномесечна гаранция или до изчерване на капацитета, до изтичане на първото от двете, като АРБИКАС поема ангажимента за безплатнa подмяна или възстановяване на сумата при предоставяне на касетата в офис на фирмата;

- Съвместима касета BEST IMAGE са неоригинални, съвместими консумативи, произвеждани от АРБИКАС, от висок клас с нови long life компоненти вложени в оригинални тела. Цялостната подмяна на всички основни възли и части, както и пълното почистване на всички съставни компоненти, прави касетата BEST IMAGE еквивалентен качествен и функционален заместител на по-скъпите оригинални консумативи, даващ възможност за последващo презарежданe без подмяна на части. Касетите BEST IMAGE се асемблират под строг контрол на качеството в съответствие с международния стандарт ISO 9001-2008 и завишени изисквания за прецизност и надеждност. Гаранция 6 месеца или до изчерпване на първоначалния капацитет, до изтичане на първото от двете. Предлагат се с безплатен транспорт за гр.София. Подробна статия за касетите BEST IMAGE вижте тук.

- Оригинална касета - OEM това са оригиналните касети, произведени от производителя на машината - ОЕМ означава Original Equipment Manufacturer. Съществуват и варианти на оригиналните касети, отново оригинални. За някои машини се предлагат различни капацитети оригинални касети и двойни опаковки. Подробна статия за различните капацитети тонер касети можете да прочетете тук.

По-долу имаме табове за:
"Свързани артикули" - тук са всички части, които стават за тази касета;
"Свързани машини" - тук са изброени всички машини, които работят с избраната касета;
"Свързани модули" - лист с всички оригинални видове касети, барабанни или разпределителни модули, които работят съвместно с тази касета; примерно ако има други капацитети оригинални касети, или ако вашата касета е magenta, за цветен принтер тук ще са изброени и останалите цветове... или пък ако в машината има и барабанен модул, той също ще е тук;
"Технически параметри" - името на таба говори само за себе си;
"Описание" - някакви допълнителни детайли за артикула;
"Файлове" - ако към артикула има прикачени някакви файлове - инструкции, брошури и прочие;
"Отзиви" - ако някой друг клиент е оставил такива за този продукт.

Ако някой от табовете липсва, то това означава че информация в него осъства.

1.2. Търсене през търсачката по категории и връзки
Тази търсачка е в тъмно синьо поле, отново на централно място в началото на сайта ни, но под основната търсачка в светло синьо.


Специфичното тук е че търсите по категория - трябва да изберете категорията на продукта - ако търсите касета, трябва да зададете или категорията за тонер касети или ако е мастилница за струен принтер, трябва да посочите категорията за Мастилници и патрони. В следващия в дясно лист пишете бранда и най накрая модела на касетата. Давате "ТЪРСЕНЕ" Отново стигаме до екрана с резултатите от търсенето както по-горе. От тук отново можете да достъпнете продуктовата страница на оригинаната касета и от тук всички видове услуги и алтернативи които предлагаме за модела.

1.3. Търсене през търсачката за зареждания

Дали сте обърнали внимание на страничното меню на началната ни страница ?



Ако не сте го направили сега е момента... :) Както виждате там имаме линкове. Разбира се в случая е важно да изберете правилната търсачка - дали става въпрос за тонер касета за лазерен принтер или за мастилница за струен принтер. Ако търсите мастилница при тонер касети е нормално да не намерите това което търсите... :)




Процеса по търсене е много улеснен.
Стъпките ви водят първо към избор на бранд, след това на машина, като можете да стесните избора на машина като посочите тип (принтер, копир, многофункционално у-во и др...) и цветност (монохромен или цветен). Имате възможност от полето най-в дясно да стесните допълнително търсенето ако напишете част от модела на машината.



Обърнете внимание че още от самото начало на процеса можете да потърсите по конкретен модел машина или касета и да прескочите стъпките по процеса на търсене. Въпросното търсене е в дясно на стъпките по процеса на търсене.



Така вече стеснения избор ви дава възможност да изберете точния модел на вашата машина.
На следващия екран се листват възможните консумативи за тази машина. Избирате този, който ви интересува и системата ви праща на неговата продуктова страница.
С продуктовата страница вече ви запознахме по-горе - там има всичката необходима информация, която търсите.



2. Търсене по модел машина.

Търсенето по модел на машината е аналогично на търсенето по касета, но като достигнете до машината, трябва да отбележите коя касета от тези, с които работи машината ви интересува. Ето как става това в трите възможни варианта:

2.1. Търсене през общата търсачка на сайта
Аналогично на търсенето по касета в тази търсачка сега изпишете модела принтер, чиито консуматив търсите. Отбележете категория техника.



След като натиснете лупичката резултатите ви се листват на отделна страница - изберете вашият модел машина. Обърнете внимание че е възможно машината ви вече да не се произвежда и е възможно да има червен надпис "СПРЯН" на продуктовата страница на принтера.



Това разбира се не трябва да ви притеснява. Просто отивате в долната част на продуктовата страница където са табовете и в таб свързани модули намирате касетите които са за посочения модел принтер. Изберете оригинална касета - тоест касета произведена от производителя на техниката ви - ако машината ви е Hewlett Packard, то оригиналните консумативи също ще са с бранд Hewlett Packard.



Чукнете на нея и отидете на продуктовата и страница за детайлна информация за алтернативните и продукти и услуги.

2.2. Търсене през търсачката по категории и връзки
Tук е търсите по категория - трябва да изберете категорията на продукта - офис техника... нали търсим по модел машина. В следващия в дясно лист пишете бранда и след него конкретния модел машина. Давате "ТЪРСЕНЕ"



Отново стигаме до екрана с резултатите от търсенето както по-горе. От тук отново можете да достъпнете продуктовата страница на машината и от тук долу по таб свързани модули намирате оригиналната касета която ви интересува и отивате на нейната продуктова страница за да видите всичките и алтернативни продукти и услуги.

2.3. Търсене през търсачката за зареждания

Вече в точка 1.3 разгледахме тази търсачка, като при търсене по модел машина можете да напишете машината при директно търсене за да прескочите процеса, или ако минете през процеса на избор на бранд следвайте процедурата от т.1.3





3. Поискайте помощ от нас.

3.1. От секцията контакти по удобен за вас начин - телефон, маил, скайп, вайбър...
3.2. По системата за онлайн съпорт - червената стрелка долу в дясно на екрана ви - в работно време ви е изписано "На линия сме. Разговаряйте с нас сега".




УСПЕХ !