Разяснения за услугите по ремонт на принтери и друга печатаща техника от АРБИКАС

Какви са видовете ремонтни услуги за печатаща офис техника в АРБИКАС ?

Тук ще изясним какви видове услуги за ремонт и поддръжка на печатаща офис техника (принтери, копирни машини, многофункционални устройства, плотери, етикетни и баркод принтери) се предлагат от сервиз АРБИКАС, какво точно включват, срокове за извършване и техните цени.

АРБИКАС ООД е професионален сервиз за офис техника, основан 1992 година. От създаването си до момента ние предлагаме специализирани услуги по ремонт, поправка, почистване, диагностика, профилактика, поддръжка, изобщо цялостно сервизно обслужване и сервиз на принтери (лазерни, мастилоструйни, матрични, термо и т.н.), копири (цифрови и аналогови копирни машини), многофункционални устройства (МФУ, MFD - multifunction devices, All-in-one), плотери (широкоформатни принтери), етикетни баркод принтери, както и на консумативите за тях - тонери, тонер касети, мастила, мастилници, патрони, глави.
Богатият опит натрупан през годините ни е помогнал до утвърдим редица успешни процедури, които организират работата ни, дават точни преоритети и оптимални срокове. Ние работим винаги за нашите клиенти, за надеждни и качествени ремонти, които да гарантират непрекъснат печат, с безупречни разпечатки. Ако имате нужда от ремонт на принтер, сервиз за принтери, ремонт на плотер, сервиз за ремонт на принтери, ремонт на принтер София, ремонт на принтери София, това е вашето място.

Компанията ни извършва:
- гаранционни ремонти;
- извънгаранционни ремонти;
- абонаментен сервиз, поддръжка и обслужване;
- експресни ремонти и поправки;
- ремонт на адрес при клиента;
- директен вносител на резервни части;
- доставки на консумативи;
- зареждане (пълнене, рециклиране) на тонери и мастила;
- репроизводство на съвместими (неоригинални) тонери (тонер касети) и мастила (мастилници);

В АРБИКАС предлагаме следните три вида услуги при сервизирането на печатаща техника:
1. Диагностика;
2. Частична профилактика и ремонт;
3. Пълна профилактика и ремонт;

Ето и разяснения какво включва всяка една от тях, каква е последователността в обслужването, за какви срокове се извършват, защо са именно тези услугите и на какви цени се предлагат.

1. Диагностика. Разбира се, за всеки един ремонт това е първата фаза. Няма как да извършим ремонт без да разберем на какво се дължи повредата. Правилната диагностика е в основата на надеждния ремонт. Ако тя не е извършена правилно и задълбочено, е възможно да се отстрани проблема на машината за конкретния момент, но тъй като не е отстранена причината, то рано или късно проблемът отново може да настъпи. Няма как да се извърши ремонт без да има извършена диагностика. Няма как да се даде цена за ремонт без да е извършена диагностика. По простата причина, че не се знае какво точно е повредено. А причините може да се дължат на различни неща, различни части, съответно на коренно различни цени.

Mного е важно, когато машината постъпва за ремонт при нас, да получим точна и детайлна информация какво ви е оплакването (какъв е проблема, който наблюдавате), как и кога се е появил, вие ли сте причинили по някакъв начин възникването му или не, имало ли е опит за интервенция след възникването му, ако да - какво точно му е правено. Всичко това е необходимо, за да можем да се ориентираме в подробности и да ви предложим качествено обслужване и надежден ремонт.

При постъпване на всяка машина за ремонт задължително правим цялостна и подробна диагностика. Не само по отношение на заявените повреди - тестваме всички функции, допълнителни модули и аксесоари, включително и всички интерфейси. Когато нашите техници прегледат детайлно вашата машина, се свързват с вас, за да ви обявят какво точно е диагностицирано и съответно цени за отделните части и труд. На този етап те ще ви дадат и своята професионална препоръка дали ремонта си заслужава, дали да се извърши ремонт на всичко констатирано или може нещо да изчака. След като получите тази детайлна информация и ни потвърдите какво да правим, ние извършваме самия ремонт.

Срокът за извършване на диагностиката в сервиз АРБИКАС е в рамките на 2-3 работни дни, като разбира се, зависи от моментното натоварване - може да е малко по-кратка, но може и да успеем да я направим до 4-5 работни дни. За конкретния срок за диагностика към даден момент ще получите информация от нашите служители при предоставяне на машината в сервиза. По принцип предлагаме и експресна услуга по диагностика и ремонт - до 1 работен ден, като има оскъпяване от 50% върху цената на труда.

Защо диагностиката не става веднага ? Защото преди вашата машина има постъпили в сервиза ни машини на други клиенти и ние го диагностицираме хронологично, в реда на постъпване. Разбира се и процеса на диагностика отнема време, като за някои по специфични повреди самата диагностика може да отнеме няколко дни. Ако желаете да разгледаме вашата машина с преоритетност, можете да заплатите за експресна услуга, както упоменахме по-горе.

Цената на диагностиката варира според класа на машината, нейния тип и формат. За ниските класове монохромни (черно-бял печат) принтери започва от 12-15 лв без ДДС, като за високите класове цветни широкоформатни плотери може да достигне и 50-60 лв без ДДС. Поради огромния брой модели машини, класове и формати, няма как да изброим всички тук. Ако желаете да получите конкретна информация за цена за диагностика за вашият модел принтер, копир, многофункционално устройство, плотер, шредер, банкнотоброячна машини или друг тип техника, моля свържете се с нас и ние ще ви дадем конкретна информация. Важното е да ни дадете точния модел на машината ви - не само бранда, а точния модел.

Моля имайте предвид, че таксата за диагностика се заплаща предварително при първоначално постъпване на машината в сервиза. Ако в последствие потвърдите извършване на ремонт, то тя се приспада от цената на ремонта и се доплаща само разликата.

Когато сме готови с пълната диагностика Ви информираме подробно за:
- цена за труд по ремонта;
- цена за части, ако такива е необходимо да сме сменят;
- ако някоя част не е налична ви даваме срок за доставката й;
- подробна информация за цялостното общо състояние на машината;
- кога може да бъде финализиран ремонта, ако ни потвърдите, че желаете да бъде извършен;
- гаранционен срок и условия;
- нашата професионална препоръка дали си заслужава да бъде извършен ремонта, от гледна точка на цена, време, общо състояние на машината, сравнение с други машини от подобен клас, включително и нови такива на пазара, сравнение като себестойност на консуматива, надеждност на механиката. Разбира се, вие преценявате дали да се съобразите с нашите съвети;

На този етап Вие можете да ни потвърдите ремонта цялостно или частично, или да го откажете. При потвърден ремонт от цената му се приспада таксата за първоначалната диагностика и вие заплащате само разликата.

2. Частична профилактика и ремонт. Това е вторият етап от ремонта. Всъщност същинския ремонт. Към него пристъпваме едва след вашето потвърждение - тоест след като сте се съгласили на извършване на ремонта на установените в етап на диагностика проблеми, на предложените ви от нашите сервизни специалисти цени.

Частичната профилактика и ремонт включва:
- частична профилактика и почистване (гарантират нормалната работоспособност на машината) на пътя на хартията, изпичащата секция (при наличие на такава според типа машина), профилактика на сервизна станция (при наличие на такава според типа машина), почистване на печатаща глава (при наличие на такава според типа машина), профилактика поемащ механизъм, датчици, механика;
- дребни ремонти и поправки;
- външно почистване;
Допълнително вложени части се заплащат допълнително, след потвърждение (както вече писахме по-горе).

Цената на Частичната профилактика и ремонт варира според класа на машината, нейния тип и формат. За ниските класове монохромни (черно-бял печат) принтери започва от 25-30 лв без ДДС, като за високите класове цветни широкоформатни плотери може да достигне и 140-150 лв без ДДС. Поради огромния брой модели машини, класове и формати, няма как да изброим всички тук. Ако желаете да получите конкретна информация за цена за частична профилактика и ремонт за вашият модел принтер, копир, многофункционално устройство, плотер, шредер, банкнотоброячна машини или друг тип техника, моля свържете се с нас и ние ще ви дадем конкретна информация. Важното е да ни дадете точния модел на машината ви - не само бранда, а точния модел.

Срок за извършване Частичната профилактика и ремонт - По принцип извършването на този етап от ремонта отнема не повече от 1 работен ден след потвърждението ви при извършена диагностика, даже в някои случаи до няколко работни часа.

3. Пълна профилактика и ремонт. Всъщност пълната профилактика е вариант на частичната, но се извършва по-задълбочено и цялостно почистване на машината. Най-често такава се налага за машини, които са силно замърсени - примерно работещи в складове, индустриални халета, силно запрашени среди и прочие. Тоест клиента избира дали да се извърши частична или пълна профилактика и ремонт. Разбира се в зависимост от състоянието на машината нашите сервизни инженери дават своята препоръка на етап диагностика кой тип профилактика препоръчват. Да внесем уточнение - не се извършват и двете профилактики, а само единия вид.

Пълната профилактика и ремонт включва:
- всичко което включва частичната профилактика;
- почистване лазерна система, почистване оптика;
- цялостно вътрешно и външно почистване;

Цената на Пълната профилактика и ремонт варира според класа на машината, нейния тип и формат. Този тип профилактика отнема значително повече време и съответно е на малко по-висока цена.За ниските класове монохромни (черно-бял печат) принтери започва от 35-40 лв без ДДС, като за високите класове цветни широкоформатни плотери може да достигне и 170-180 лв без ДДС. Поради огромния брой модели машини, класове и формати, няма как да изброим всички тук. Ако желаете да получите конкретна информация за цена за частична профилактика и ремонт за вашият модел принтер, копир, многофункционално устройство, плотер, шредер, банкнотоброячна машини или друг тип техника, моля свържете се с нас и ние ще ви дадем конкретна информация. Важното е да ни дадете точния модел на машината ви - не само бранда, а точния модел.

Срокът за извършване на пълна профилактика и ремонт е приблизително около 2 работни дни след вашето потвърждение при извършена диагностика.

По прицнип услугите по ремонт и сервизна поддръжка се извършват в офис на АРБИКАС (имаме офис в София) или на адрес на клиента. Поемаме сервизно обслужване на адрес от наш техник само за района на гр. София и близките околности - вижте карта на зоните, които обслужваме. Сервизирането на адрес на клиента е по-скъпо от ремонт в нашия офис - заплаща се допълнителна такса за посещение на техник. Подробна информация за таксата за съответната зона можете да получите като се свържете с нас.

Ако желаете да ремонтираме машината Ви в наш офис, трябва да ни я предоставите в някой от офисите ни в София. Възможни варианти за транспортиране:
- с ваш транспорт или куриерска услуга за ваша сметка от цялата страна;
- с наш транспорт за София и близките околности, срещу допълнително заплащане, според зоната на обслужване;

Моля ако използвате куриер ВНИМАТЕЛНО да опаковате пратката и не пестете опаковъчен материал. Използвайте подходяща кутия, по възможност фабричната опаковка, уплътнете с аеропак (наричат го още аеропласт, мехурчест найлон, найлон на балончета и прочие). Можете допълнително да увиете пратката и в стреч фолио. Задължително я обозначете като ЧУПЛИВА ! Целта е техниката да пристигне при нас здрава, а имайте предвид че при транспортинато й тя е подложена на удари, притискане, изпускане, атмосферни влияния.

Както при всеки вид техника и при ремонта на принтери и копири са възможни някои особени случаи. За тях ние информираме клиентите си още с постъпване на машината за ремонт при нас в самия приемателен протокол на машината.

Примерно в някои случаи техниката е толкова остаряла, че дори и най-внимателния опит да се разглоби причинява РАЗПАД на пластмасите - било то капаци или вътрешни елементи. Напуканите и състарени от времето пластмаси са загубили всякаква еластичност и дори лека вибрация може да причини във всеки момент скършване, изронване или разтрошаване. Случвало ни се е дори при развъртане на обикновен крепежен елемент - винт, пластмасата да се отчупва и да остава залепена на винта.

В други случаи се натъкваме на прогресираща повреда. Примерно даден принтер работи, но понякога, да кажем на всеки 10-12 включвания забива и заспива - не реагира на никави команди. Рестартираш и тръгва. Тестваш - всичко работи. След 10-тина включвания, тествания и рестартирания, отново забива. Но тези забивания стават все по-често - на всяко 8-мо, след това на всяко 5-то... и така нататък докато накрая машината изобщо отказва да работи и въобще не "изгрява". Най-често тава са повреди по управляващите платки. Естествено от гледна точка на клиента, когато е предоставял техниката за ремонт, тя не е работила само от време на време, но в крайна сметка тя изцяло спира да работи. Което обаче се случва в сервиза в процес на тестване. Това не означава че нашите сервизни техници са повредили машината. Просто има такива особени прогресиращи повреди. Има и други специфични случаи. Естествено клиентите ни могат винаги да разчитат на нашата коректност и ние ще им предоставим детайлна диагностика и обяснение на проблема и причините за него.

При нужда от ремонт попълнете нашата Форма за запитване за ремонт на офис техника. Опитайте се да сте максимално информативни. Ние ще се свържем с вас и ще ви помогнем в максимално къси срокове.

Ако имате нужда от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с нас.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ИЗБРАХТЕ АРБИКАС !


Ако търсите информация за ремонт на лаптопи, настолни компютри и монитори посетете тази статия.


META TAGS: сервиз принтери, ремонт принтер, ремонт принтери, ремонт на принтери, сервиз на принтери, сервиз за принтери, принтер сервиз, поправка на принтер, диагностика на принтер, поддръжка на принтери, пълнене на принтери, поддръжка принтери, сервизна поддръжка на лазерни принтери, сервизно обслужване на принтери, сервиз и ремонт на печатащи устройства, експресен гаранционен и извънгаранционен сервиз за Вашия принтер, бърз и надежден сервиз за принтери във София, профилактика на принтер, ремонт на принтер Канон, ремонт на принтер HP, сервиз принтери Самсунг, части за принтери, резервни части HP, пълно обслужване на принтер, периодично обслужване на принтер, поправка на принтери, консумативи за принтери, тонери за принтери, зареждане на тонери, зареждане на мастила, оригинални консумативи за принтери, презареждане на тонер, рециклиране на тонер касети, пълнене с мастило, пълнене на мастила, неоригинални тонери, съвместими тонери, неоригинални консумативи, поправка на касета, ремонт на тонер, абонаментна поддръжка на лазерни принтери и копирни машини, сервиз-на-принтери, гаранционен и извънгаранционен сервиз, техническа поддръжка, тонер касети за всички модели принтери, лазерни принтери втора употреба, реновирани принтери с гаранция, ремаркетирани принтери, репроизведени консумативи, ремонт на принтер София, ремонт на принтер Младост, принтер сервиз София, принтер сервиз Младост, ремонт на матричен принтер, сервиз на матричен принтер, ремонт на етикетен принтер, поправка на баркод принтер, консумативи за етикетни принтери, ремонт на принтер на адрес, сервизен специалист за принтери, почистване на принтер от прах, абонаментен сервиз за принтери, printer serviz Sofia, printer service Mladost, remont na printer, popravka na printeri, сервиз на принтери, рециклирани принтери, консултация при избор на принтер, качествен ремонт на принтер, тотален ремонт на принтер, пълен сервиз за принтери, сервизен център за принтери, сервизно обслужване за принтери, сервиз на мастилоструйни принтери