Разяснения за ремонтните услуги от АРБИКАС

Какви са видовете ремонтни услуги в АРБИКАС ?

Тук ще изясним какви видове услуги за ремонт и поддръжка на офис техника се предлагат от сервиз АРБИКАС, какво точно включват, срокове за извършване и техните цени.

АРБИКАС ООД е професионален сервиз за офис техника, основан 1992 година. Богатият опит натрупан през годините ни е помогнал до утвърдим редица успешни процедури, които организират работата ни, дават точни преоритети и оптимални срокове. В крайна сметка ние работим за нашите клиенти, за надеждни и качествени ремонти, които да гарантират непрекъснат печат, с безупречни разпечатки.

В АРБИКАС предлагаме следните три вида услуги:
1. Диагностика;
2. Частична профилактика и ремонт;
3. Пълна профилактика и ремонт;

Ето и разяснения какво включва всяка една от тях, каква е последователността в обслужването, за какви срокове се извършват, защо са именно тези услугите и на какви цени се предлагат.

1. Диагностика. Разбира се, за всеки един ремонт това е първата фаза. Няма как да извършим ремонт без да разберем на какво се дължи повредата. Правилната диагностика е в основата на надеждния ремонт. Ако тя не е извършена правилно и задълбочено, е възможно да се отстрани проблема на машината за конкретния момент, но тъй като не е отстранена причината, то рано или късно проблемът отново може да настъпи. Няма как да се извърши ремонт без да има извършена диагностика. Няма как да се даде цена за ремонт без да е извършена диагностика. По простата причина, че не се знае какво точно е повредено. А причините може да се дължат на различни неща, различни части, съответно на коренно различни цени.
При постъпване на машина за ремонт задължително правим цялостна и подробна диагностика на машината. Не само по отношение на заявените повреди - тестваме всички функции, включително и всички интерфейси. Когато нашите техници прегледат детайлно вашата машина, се свързват с вас, за да ви обявят какво точно е диагностицирано и съответно цени за отделните части и труд. На този етап те ще ви дадат и своята професионална препоръка дали ремонта си заслужава, дали да се извърши ремонт на всичко констатирано или може нещо да изчака. След като получите тази детайлна информация и ни потвърдите какво да правим, ние извършваме самия ремонт.
Срокът за извършване на диагностиката в сервиз АРБИКАС е в рамките на 2-3 работни дни, като разбира се, зависи от моментното натоварване - може да е малко по-кратка, но може и да успеем да я направим до 4-5 работни дни. За конкретния срок за диагностика към даден момент ще получите информация от нашите служители при предоставяне на машината в сервиза. По принцип предлагаме и експресна услуга по диагностика и ремонт - до 1 работен ден, като има оскъпяване от 50% върху цената на труда.

Цената на диагностиката варира според класа на машината, нейния тип и формат. За ниските класове монохромни (черно-бял печат) принтери започва от 12-15 лв без ДДС, като за високите класове цветни широкоформатни плотери може да достигне и 50-60 лв без ДДС. Поради огромния брой модели машини, класове и формати, няма как да изброим всички тук. Ако желаете да получите конкретна информация за цена за диагностика за вашият модел принтер, копир, многофункционално устройство, плотер, шредер, банкнотоброячна машини или друг тип техника, моля свържете се с нас и ние ще ви дадем конкретна информация. Важното е да ни дадете точния модел на машината ви - не само бранда, а точния модел.

Моля имайте в предвид че таксата за диагностика се заплаща при първоначално постъпване на машината в сервиза. Ако в последствие потвърдите извършване на ремонт, то тя се приспада от цената на ремонта и се доплаща само разликата.

2. Частична профилактика и ремонт. Това е вторият етап от ремонта. Всъщност същинския ремонт. Към него пристъпваме едва след вашето потвърждение - тоест след като сте се съгласили на извършване на ремонта на установените в етап на диагностика проблеми, на предложените ви от нашите сервизни специалисти цени.

Частичната профилактика и ремонт включва:
- частична профилактика и почистване (гарантират нормалната работоспособност на машината) на пътя на хартията, изпичащата секция (при наличие на такава според типа машина), профилактика на сервизна станция (при наличие на такава според типа машина), почистване на печатаща глава (при наличие на такава според типа машина), профилактика поемащ механизъм, датчици, механика;
- дребни ремонти и поправки;
- външно почистване;
Допълнително вложени части се заплащат допълнително, след потвърждение (както вече писахме по-горе).

Цената на Частичната профилактика и ремонт варира според класа на машината, нейния тип и формат. За ниските класове монохромни (черно-бял печат) принтери започва от 25-30 лв без ДДС, като за високите класове цветни широкоформатни плотери може да достигне и 140-150 лв без ДДС. Поради огромния брой модели машини, класове и формати, няма как да изброим всички тук. Ако желаете да получите конкретна информация за цена за частична профилактика и ремонт за вашият модел принтер, копир, многофункционално устройство, плотер, шредер, банкнотоброячна машини или друг тип техника, моля свържете се с нас и ние ще ви дадем конкретна информация. Важното е да ни дадете точния модел на машината ви - не само бранда, а точния модел.

Срок за извършване Частичната профилактика и ремонт - По принцип извършването на този етап от ремонта отнема не повече от 1 работен ден след потвърждението ви при извършена диагностика, даже в някои случаи до няколко работни часа.

3. Пълна профилактика и ремонт. Всъщност пълната профилактика е вариант на частичната, но се извършва по-задълбочено и цялостно почистване на машината. Най-често такава се налага за машини, които са силно замърсени - примерно работещи в складове, индустриални халета, силно запрашени среди и прочие. Тоест клиента избира дали да се извърши частична или пълна профилактика и ремонт. Разбира се в зависимост от състоянието на машината нашите сервизни инженери дават своята препоръка на етап диагностика кой тип профилактика препоръчват. Да внесем уточнение - не се извършват и двете профилактики, а само единия вид.

Пълната профилактика и ремонт включва:
- всичко което включва частичната профилактика;
- почистване лазерна система, почистване оптика;
- цялостно вътрешно и външно почистване;

Цената на Пълната профилактика и ремонт варира според класа на машината, нейния тип и формат. Този тип профилактика отнема значително повече време и съответно е на малко по-висока цена.За ниските класове монохромни (черно-бял печат) принтери започва от 35-40 лв без ДДС, като за високите класове цветни широкоформатни плотери може да достигне и 170-180 лв без ДДС. Поради огромния брой модели машини, класове и формати, няма как да изброим всички тук. Ако желаете да получите конкретна информация за цена за частична профилактика и ремонт за вашият модел принтер, копир, многофункционално устройство, плотер, шредер, банкнотоброячна машини или друг тип техника, моля свържете се с нас и ние ще ви дадем конкретна информация. Важното е да ни дадете точния модел на машината ви - не само бранда, а точния модел.

Срокът за извършване на пълна профилактика и ремонт е приблизително около 2 работни дни след вашето потвърждение при извършена диагностика.

Ако имате нужда от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с нас.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ИЗБРАХТЕ АРБИКАС !