Корекция на цените за транспортни услуги от АРБИКАС

Корекция на цените за транспортни услуги извършвани от АРБИКАС със собствен транспорт.

Уважаеми Партньори, Клиенти, Приятели,

Винаги в основата на нашата фирмена политика и разбирания е стояло вярването, че трябва да пазим околната среда и природата. Да консумираме по-малко нови природни ресурси, а да използваме многократно вече предоставените ни ресурси - възможно най-дълго, доколкото е възможно.

Това е залегнало и в основните ни дейности:
- ежедневните ремонти на техника, които извършват нашите сервизни техници и инженери, вдъхват нов живот и връщат за употреба хиляди машини - принтери, копири, многофункционални устройства, плотери и други.
- зареждането на тонер касети и мастилници, което извършваме вече близо 30 години, е спестило десетки тонове нови природни ресурси за производство на нови касети, а същевременно е предотвартило изхвърлянето на аналогично количество отпадъци (скрап, боклук, e-waste) от стари използвани касети.
С цел да поощрим клиентите да ползват различни стоки и услуги щадящи природата, като например да зареждат касетите си (тонер касети и мастилници), да закупуват репроизведени (рециклирани касети) BEST IMAGE, да ползват услугата ЕкоРЕФИЛ, да закупуват сервизно обновена техника, ние винаги сме давали допълнителни стимули като безплатна консултация, безплатна профилактика, безплатен транспорт за София.

И ще продължим да го правим.

Както всички обаче сте забелязали, нивата на инфлация се повишават, поскъпват материали, услуги, основни суровини и горива. И за да можем да продължим да извършваме работата си, цените на някои наши стоки и услуги ще бъдат адекватно променяни, съобразно новите ни доставни цени и себестойност на услугите.

Това ще повлияе на първо време цените на транспортните услуги, които извършваме с нашите сервизни автомобили, в зоните за обслужване със собствен транспорт.

Считано от 14.03.2022, АРБИКАС ще въведе фиксирана цена от 2,40 лв с ДДС за транспортни услуги с наш транспорт в София - Зона 1, за зареждане на тонер касети, доставка на репроизведени (рециклирани касети) BEST IMAGE, ЕкоРЕФИЛ и сервизно обновени машини. До момента това беше напълно безплатно за нашите клиенти и транспортните разходи се поемаха изцяло от АРБИКАС, в съответствие на политиката ни за опазване на околната среда, както посочихме и по-горе. Ние ще продължим да следваме политиката си, и ще продължим да поемаме по-голямата част от транспортните разходи за тези щадящи природата стоки и услуги, но за клиентите въвеждаме тази фиксирана такса, която макар и незначителна, ще ни подпомогне в нарастналите разходи. Обръщаме внимание, че за зареждането, таксата не е на посока, а общо за вземане и обратното връщане на заредената касета.

Базовите цени за транспорт на други стоки и услуги с наши сервизни автомобили на този етап остават същите, като запазваме правото си на промени.

Благодарим Ви за разбирането.
Благодарим Ви за съвместната ни работа.
Ще продължим да даваме всичко по силите си за вашето добро обслужване и удовлетвореност.

С уважение,
Екипът на АРБИКАС ООД.