Ниски цени ?

Какво значи ниска цена ?

Често се случва клиенти да ни питат защо дадена наша цена е по-висока от тази на същия артикул, но в друг магазин в интернет.

Бихме искали да дадем малко яснота по въпроса, без да засегнем който и да е било, или да налагаме мнение. Не сме единствената компания и не можем да ви задължим да купите от нас или от когото и да е било. Просто вижте нещата от малко по-различен ъгъл.

Нека започнем от тук:

Да, някои наши цени са малко по-високи в сравнение с тези на други онлайн магазини, но това не е защото сме се го обърнали на печалба !

Има редица детайли, които е нужно да уточним, за да се прецени дали дадена цена е висока или не. Тук ще ви запознаем с някои детайли, върху които най-вероятно не сте се замисляли.

Има редица фактори, които влияят върху продажната цена, които сами по себе си са показател за стабилността на компанията, за начина на обслужване и отговорността, която тя поема.

1. Физически магазини - Да се поддържа реален физически магазин е едно доста скъпо удоволствие. Разходите за наем/ закупуване, поддръжка, охрана, консумативи са безброй. Отделно документация за търговските обекти, информационни табели, касови апарати, оборудване... Не си мислете, че отсъстват и нормалните разходи като ток, вода, парно, интернет... отделно СОТ, застраховки и прочие. Всеки знае, че всяко домакинство си има своите разходи. Е и тук е така, с всеки един физически магазин, но двойно или тройно. Замислете се колко по-малко разходи има един онлайн магазин, без физически магазин. Но когато една компания има физически магазин, с търговска площ, с квалифицирани консултанти, тя стои по съвсем друг начин, предполага стабилност, добро отношение, отговорност. АРБИКАС има физически магазин. Пример: Закупувате принтер на най-ниската цена в интернет, от онлайн магазин. Какво се случва, ако утре онлайн магазина е изчезнал, а вие имате проблем. И още преди да закупите, дали в онлайн магазина ви консултираха за консумативите и относно надеждността на самата машина ? Дали успяхте да видите машината предварително, да я видите и пипнете, тествате... в онлайн магазин това няма как да стане.

2. Персонал - В нашата компания работи екип от над 30 човека - млади, образовани, интелигентни, високо квалифицирани служители - мениджъри, консултанти, техници, сервизни инженери. И можем да реагираме във всякаква ситуация. Друго е в офиса да са 2-ма търговци и да реализират само онлайн продажби. Нормално е най-големите разходи да са за служителите. И те да бъдат осигурени на реалното си възнаграждение. Всяка себеуважаваща се компания държи служителите й да се чувстват комфортно и заплатени достойно.

3. Сервиз и търговия - Сервизната дейност и производството на краен продукт е значително по трудо- и времеемко. Необходими са специфични знания, техника и оборудване. При търговията, без да я омаловажавам и без да искам да засегна някой, има само купуване и продаване - алъш вериш. Не че за това също не са необходими умения, но сервизната дейност е доста по-специфична,отнема доста повече време, необходими са доста по-високо квалифициран екип от специалисти, от там е и по-скъпа. Но е съвсем друго, когато можеш да откликнеш на клиента при технически проблеми и успееш да помогнеш с опита и познанията си.

4. Наличности на склад - Всяка стока, която се държи на склад, означава блокирани средства. При сервизната дейност има стоки, които стоят блокирани дълго време. Но нямаш ли ги налични, идва момент, в който няма да можеш да реагираш и да помогнеш с отстраняване на даден проблем на време. Всяка една стока на склад вдига себестойността на целия склад. Направете разлика - едно е да държиш 100-200 топ артикула, които да се продават ежедневно, да се реализират бързо (така наречения каймак от стоки), съвсем друго е обаче да имаш хиляди артикули, някои от които се продават рядко, дори с години. Но нямаш ли богат асортимент, няма да можеш да предложиш избор и варианти, както и няма да можеш да отговориш на изискването на сервиз в кратки срокове. Още по-лошо е, когато някои от артикулите стареят. А в техниката има такива. Повреждат се просто от стоене. Други които са с фиксиран програмиран срок за използване, директно след изтичането му са брак, чиста загуба.

5. Гаранции и рекламации - Ние в АРБИКАС винаги сме се стремели да сме в помощ на нашите клиенти. Винаги подхождаме отговорно, с разбиране и търпение. Ние никога няма да Ви зарежем без решение на проблема Ви. Дори когато причината за рекламационното или гаранционното Ви оплакване да е неоснователна. Често се случва да дефектира нова техника. Но сами разбирате, че не ние сме я произвели. И няма да Ви пратим някъде си по гаранционните сервизи - техниката се носи при нас, и от там нататък ние се занимаваме с гаранционните сервизи, съдействаме със срокове и комуникация. Или пък когато рекламацията касае част, която се оказва ненужна поради грешна Ваша диагностика. Винаги подхождаме с разбиране. И ще Ви помогнем.

6. Име - Екипът на АРБИКАС стои зад името на компанията. АРБИКАС е основана 1992 година и до ден днешен поемаме отговорност и гаранции за нашите услуги. Не се крием, за разлика от много други анонимни сайтове, които в разрез със законодателството дори не обявяват кое юридическо лице стои зад дейността им, контакта е през форма и някакъв мобилен телефон. Ние сме официална компания, с история, плащаме данъци и работим открито в интерес на нашите клиенти.

7. Качество на обслужването - Преди време ми направи неприятно впечатление един търговец, трябваше като частно лице за лични нужди да си закупя стока от една верига за домакински електроуреди. Първо, компетентността на търговеца беше отчайваща, дори в течение на разговора се оказа, че аз му обяснявам някои от характеристиките на продукта. Второ, през цялото време докато общувах с търговеца, имах чувството че се натрапвам, че съм го притеснил и съм го извадил от приятната му следобедна дрямка и съм му намерил работа. Или поне това показваше с тона, интонацията и жестовете си. Останах с впечатление, че го наказвам с всеки следващ, мой "отегчителен" въпрос. Съжалих, че го "наказвам" да си свърши работата. Трето, което може би е следствие от второто - не останах с чувството че съм желан и ценен КЛИЕНТ.
Ние, в АРБИКАС се стремим да изградим отношения на взаимно доверие и лоялност с всеки клиент. Стараем се той да получи всеобхватна информация, така че избора да бъде разумен. Ценим всеки клиент и се опитваме да предложим персонален подход към всеки. Вярваме, че всяка компания се определя от отношението й и към най-малкия клиент.
В АРБИКАС вярваме, че коректното партньорство се гради на базата на почтеност, персонална ангажираност и отношение, взаимно доверие, отговорност, толерантност и добра бизнес етика. Ценим дългосрочните перспективи за бизнес отношения с всеки споделящ нашата политика.

8. Добавена стойност - Доста често нашите клиенти пропускат редица безплатни услуги и възможности при закупуването на стока или услуга от нас. Има редица предимства при закупуване на техника от АРБИКАС.

Всяко едно от тези предимства Ви пести пари. И реално като се замислите, малко по-високата стойност на артикула при нас, всъщност се избива веднага и дори излиза, че е значително по-ниска от масовите цени.

Безплатната консултация, която даваме на нашите клиенти при закупуване на нова печатащата техника или при сервизиране на старата им спестява доста пари. Пример: наш клиент, чиято мастилоструйна машина се беше повредила сериозно и не подлежеше на ремонт, желаеше да закупи нов принтер, отново мастилоструен, с определени параметри, и се беше спрял на конкретен модел. Били му го препоръчали приятели, а и в Техномаркет/ Технополис/ Техмарт или не знам си коя верига му го били препоръчали горещо. Чудесно. НО, точно след 15 минутен разговор с него, в който подробно му обяснихме за консумативите на вече избраната машина и му ги сравнихме с две други машини, които също отговаряха на изискванията и нуждите му се видя че "горещо препоръчваната" машина излизаше с 4 пъти по-скъп консуматив, като себестойност на копие. Не беше нужно да убеждаваме клиента в каквото и да е било - просто факти, които да премисли. Простата аритметика показа, че точно на първия консуматив, клиента ще си изплати разликата в цените на машините. Как мислите - дали клиента предпочете да си закупи машина от нас на цена 10-тина лева над най-ниската цена по онлайн магазините ?
Правилния избор на машина може да Ви спести много време, нерви и пари. И тук е нашата роля. Надявам се и Вие да го оцените, както повечето наши клиенти.

Транспорт за София на фиксирана минимална цена, за машини закупени от АРБИКАС, също е допълнителна услуга, която даваме в удобство на нашите клиенти. За страната предлагаме безплатен транспорт за техника, ако стойността на покупката надвишава определена сума.

Клиентите закупили от нас печатаща техника може да се възползват и от преференциални цени за консумативи, както и право на безплатна профилактика, след изтичане на гаранционния срок на машината.

Така че, какво точно означава ниска цена ?
Отчитайки горните детайли, мисля че всеки разумен човек би премислил отново. Не е ли по-добре да закупиш на малко по-висока цена, но от стабилна компания, с история, с отговорно отношение, персонален подход и значителен сервизен опит ?
Разбира се при тази динамика на пазара за техника е възможно и някоя цена да е наистина неадвкватна, поради това, че не е актуализирана. Отчитаме това като наш пропуск и благодарим за всеки ваш сигнал. Проверяваме, актуализираме. За съжаление поради огромния асортимент и набор от артикули, понякога чисто физически не успяваме. Поради тази причина изградихме нов сайт - eZona.net, в който се предлага само нова техника и смарт технологии, където актуализрането на наличностите и цените е изцяло автоматизирано.

Ако искате да закупите нещо от нас, но Ви притеснява цената, не се отчайвайте, а се свържете с наш търговец консултант. Ще проверим цената за актуалност и ще направим всичко по силите си за да удовлетворим Вашите очаквания.