HP+ smart printing system

Бихме искали да Ви дадем малко повече детайли относно новата програма за цялостно решение за печат, скоето се комбинира с хардуер - HP + (ейч пи плъс).
Още през ноември 2020, HP обяви разширяването на своята абонаментна услуга Instant Ink, така че да включва и тонер. Абонаментните планове започват от $1,99 (€1,68) на месец, с оферти, включващи шест месеца безплатни доставки и една допълнителна година гаранция с портфолиото на HP+. Програмата HP + е представена като "едно ново изживяване, за да направи печатането по-лесно, по-удобно и по-екологично".
Ето какво казва и Tuan Tran, President of Imaging, Printing and Solutions, към HP Inc.: „Вярваме, че HP+ е бъдещето на печата – това е фундаментална промяна в изживяването при печат. Събрахме най-добрата иновация за печат в едно цялостно решение за потребители и малки фирми: водещ в категорията хардуер, най-голямата абонаментна услуга за консумативи, която вече включва тонер, и най-доброто приложение за печат за момента в облака”.

Какво всъщност представлява HP+, как се ползва и какви са условията, ще Ви разкажем по-долу.


Ако скоро сте се интересували от закупуването на лазерен / мастилоструен принтер или многофункционално устройство, вероятно сте обърнали внимание, че в портфолиото на бранда HP (Hewlett Packard ) в момента има машини с почти еднакви имена, и една единствена разлика в модела - една буквичка "е". Например при монохромните лазерни принтери: "HP LaserJet M110we printer" и "HP LaserJet M110w printer". Например "HP LaserJet M209dwe Printer" и "HP LaserJet M209dw Printer". И редица други. На пръв поглед разликата е само в буквата e. Но и в цената. Моделите с e са значително по-евтини, и се предлагат понякога с промоция кеш бек (ако машината е купена на частно лице ти връщат някакви пари в кеш; не важи за юридически лица).

Всъщност точно тази буквичка e показва, че машината е хардуер по програма HP+.
Какво означава това? Ето някои детайли, върху които искаме да Ви обърнем внимание:

Includes the HP+ smart printing system with 6 free months of Instant Ink for lasers and extra year of HP warranty.
В превод - в машината е включена интелигентната система за печат HP+ с безплатен 6 месечен абонамент за Instant ink за лазерни принтери и допълнителна 1 година гаранция.

Какво е HP Instant ink ? ТУК можете да посетите страницата на HP Instant Ink и да се запознаете от първоизточника в детайли.
Накратко какво е HP Instant Ink: абонирате се за даден план (брой копия месечни разпечатки) и получавате необходимите за този план тонер (или мастило), безплатна доставка и предплатено рециклиране на отпадъците от вече изразходените консумативи. Следите разпечатките си през HP Smart приложението, получавате консумативите според плана си, като по този начин си гарантирате че няма да останете без консумативи.
За да работи обаче HP+ трябва вашата машина да има връзка с интернет. Ще получавате последните ъпдейти на фърмуери за машината Ви. И трябва да ползвате САМО оригинални консумативи.
Това директно веднага означава, че без интернет машината Ви няма да работи. Освен това се задължавате да ползвате САМО ОРИГИНАЛНИ КОНСУМАТИВИ.

Ето и какво пише на продуктовата страница на всеки един такъв HP+ принтер:
This is an HP+ printer. It requires an HP account, connection to the internet, and exclusive use of Original HP Toner cartridges for the life of the printer.
Или казано по нашенски - за да работи машината, тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е вързана с интернет и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ползвате оригинални консумативи. И след 6-те безплатни месеца на HP Instant ink започвате да си плащате и за абонаментния план. Между другото за тези 6 безплатни месеца не трябва да надвишавате 700 копия на месец.

Информация за абонаментните планове можете да видите тук: https://www.hp.com/bg-bg/printers/instant-ink/plans.html. Почват с 1.99 лв за до 10 стр/ месечно и може да стигнат до 49.99 месечно за до 700 стр месечно. Ако случайно не сте си използвали страниците през месеца, можете да прехвърлите в следващия месец до 2 пъти броя страници включени в месечния Ви план ако сте с тонер, и до 3 пъти броя страници в месечния Ви план ако сте с мастило. Ако неизползваните страници надхвърлят посочените ги губите.

Детайли за HP+ можете да намерите тук: https://www.hp.com/bg-bg/printers/hp-plus.html

За това когато закупувате принтер, ако ще е марка HP, помислете дали ще имате непрекъсната връзка с интернет, дали желаете да ползвате само оригинални консумативи и да си заплащате абонаментен план за доставката на консумативи. HP все още предлага и стандартни версии на принтерите/ многофункционалните устройства, без да сте ангажирани с HP+ програмата и без задължителна връзка с интернет.