Коректно позициониране на зъбните колела за успешно ресетиране на касетите Brother TN 2411/ TN 2421
За да ресетирате стартова касета TN 2421 са ви нужни следните части (закупуват се еднократно, след което може да се презарежда касетата колкото пъти пожелаете):
- зъбно колело + странично капаче ( код на АРБИКАС: TN2421-GEAR-COVER ).
- ресетиращо колело с пружина. (код на АРБИКАС: TN2421-RESET)

Ако вече сте закупили нова оригинална касета, след като сте изчерпали стартовата касета, посочените части няма да са необходими - те ги има на касетата и просто трябва да превъртите зъбното колело в начално положение.

Ресет чипът на касетата не се сменя - той е с опознавателна цел и не отчита копия - ползва се стария чип. Реално машината, виждайки чипа разбира, че има касета, но дали е пълна разбира по позицията на ресет колелото. За съжаление обаче на пазара се предлагат китайски касети TN2421, при които чипа липсва. За тях трябва да бъде закупен нов чип. При последващо зареждане отново се ползва същия чип.

Махнете стартовото странично капаче (няма страничен процеп) и поставете зъбното колело с капачето от комплекта (има процеп), така че вътрешния засек (скосяване) да сочи приблизително на 11:00 часа, както е показано на снимката по-долу.
Самото колелце не се върти, затова ще трябва да го местите въртейки девелоперната (разпределителната) ролка.След това поставете ресетиращото колело с флагчето на капачето и застопорете с пружинката по посочения на снимката по-долу начин.Флагчето стои леко под напрежение от пружинката. Ето как трябва да изглежда то от външната страна:Монтирайте капачето на касетата. Обърнете внимание, че колелото трябва да е леко под напрежение в показаната позиция.ВАЖНО! Изключете принтера преди да сложите касетата. След като я поставите, затворете капака и тогава включвайте принтера !

След поставяне на касета и включване, би следвало машината да се е ресетирала. Честито !

PS: Понякога горното сработва трудно ! Може да се наложи да се направи няколко пъти. Дори и тогава сме имали случаи в които машината не се ресетира.

В тези случаи има 3 варианта:

1. Почистете короната на барабанния модул. Инструкция тук
2. Ако горното не сработи от Brother съветват да флашнете фърмуера на машината до последна версия. За повече информация проверете на сайта на Brother за съответния модел. До момента за машини с които сме имали проблем това винаги е сработвало, ако сме стигали до тази точка.
3. Ако нищо от горните не сработи последен вариант е стартиране на "Continue Mode" (You can continue printing with the toner cartridge beyond its estimated print life by enabling "Continue Mode".):
To enable or disable Continue Mode, follow the steps below:
Press Menu.
Press the Up or Down arrow key to display the General Setup option, and then press OK.
Press the Up or Down arrow key to display the Replace Toner option, and then press OK.
Press the Up or Down arrow key to display the Continue or Stop option, and then press OK.
Press Stop/Exit.

Важно ! After replacing the toner cartridge with a new one, the Continue Mode will go back to the default setting (Stop).


Предлагаме ви и линк към статия с видео за правилното позициониране на зъбните колела на касетите Brother TN-2421/TN-2411 тук .

Линк към тази статия в удобен PDF за разпечатване.