Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLoginRegister  
 
 
1  General Category / Цветни лазерни принтери / Re: Проблем печат Kyocera FS-C5350dn
 on: 18.09.2017 at 10:19:49 
Started by ivo_gf | Post by vladoF  
Здравейте, съжалявам за късния отговор.
Вероятно целия барабанен модул е за смяна или може да проверите дали няма дефектирал мотор задвижващ  съответните цветове?

2  General Category / Матрични принтери / Re: Драйвър за Panasonic KX-P1150 за Windows 7
 on: 15.09.2017 at 18:06:12 
Started by vulkov | Post by stefan  
Такъв драйвер не съществува. Когато е пуснат в производство този принтер далечната 2002 е имало Win 2000. Win XP е тъкмо излезнал. Win 7 излиза 2009 - 7 години по-късно.
Евентуално трябва да се пробва с някой от съществуващите драйвери дали няма да тръгне под Win 7.
Намирам тези:
https://panasonic.net/cns/pcc/support/printer/download/p1150download.html

Пробвайте този за NT 4 евентуално и то в Compatibility mode. Не вярвам обаче да тръгне.

По принцип Panasonic KX-P 1150 поддържа емулация на Epson. Пробвайте с вградения в Win 7 драйвер за Epson - примерно FX 80. Така съветват и от Панасоник.

Пишете за резултата.

3  General Category / Матрични принтери / Драйвър за Panasonic KX-P1150 за Windows 7
 on: 14.09.2017 at 18:02:17 
Started by vulkov | Post by vulkov  
Здравейте,
търся драйвър за Windows 7 за въпросния матричен принтер без значение дали е за 64 или 32 битова версия на ОС.
Пробвах доста варианти от Интернет, за съжаление без резултат.

Ако имате подобно решение или съвет къде да го търся ще се радвам някой да каже.

4  General Category / Консумативи / Re: Избледняване на печата при НРСЕ278, СЕ285 и СВ435
 on: 13.09.2017 at 18:03:02 
Started by vdwind | Post by stefan  
Според нашите тестове TRH1505OS2  е по-добър.

5  General Category / Консумативи / Re: Избледняване на печата при НРСЕ278, СЕ285 и СВ435
 on: 03.09.2017 at 23:55:11 
Started by vdwind | Post by ghostface  
И все пак кой тонер ползвате и кой според вас е най-добър за тези касети? Ясно е, че барабана трябва да се сменя редовно, особено оригиналния, но тонерът за мен все още е под въпрос. Аз за момента работя с тонер на Static (TRH1505OS2). Утре ще поръчвам тонер и се чудя дали TRH1505OS3 е по-добър или да си карам с TRH1505OS2? Почиствам доктора при всяко зареждане, но при повечето касети (за оригинални става въпрос), той се "задръства" с тонер преди края на цикъла и съответно започва блед печат. Дали TRH1505OS3 е по-добър в това отношение от TRH1505OS2 или пък някой друг е още по-добър?

6  General Category / Куриозни случаи / Re: Не съсипвайте бранша!
 on: 12.08.2017 at 02:23:59 
Started by translator | Post by Compadre  
Съжалявам да го чуя, Стефане!
Юли месец си бях в България за 3 седмици и ми направи наистина лошо впечатление колко са озлобени и изнервени хората. Поотвикнал съм на това или не съм обръщал внимание. Когато се върнах времето наистина е спряло в България и не мисля, че хората имат оправдание за нервите си. Животът в Америка е много по-динамичен и изтощителен, но хората намират сили в себе си да са любезни и сдържани.
В САЩ е най-дивият капитализъм, но няма такава омраза сред хората и конкурентите. Ако може да се извлече обща облага не се правят спънки или подривни дейности. Като пример мога да дам нашата фирма, която изпълнява поръчки на двете най-големи фирми за пауър генератори- Eaton и Square D. Дават ни нещата, които те не искат да направят, поради сложност или време за изработка. Сътрудничим си.
Писах горе за китайски касети, но се поинтересувах и във фирмите, с които се чух се оказа, че имат собствен бранд. Пълнят оригинални касети и мастилници, но ги опаковат в техни кутии с логото на фирмата. Не съм виждал съвместими касети в големите вериги. Сигурен съм, че си чувал за Walmart и там се продава на най-ниски цени, но касетите са само оригинални.
Когато търсих работа в нашия бранш имах възможност да вляза в сервизни помещения и там видях само Static Control тонери. Предпочитат си американското, големи са националисти в това отношение, а може би и другите марки не са толкова навлезли на щатския пазар.
Мислете как да си подобрите нещата в бизнеса, защото всички доставчици сте седнали на една маса и от вас зависи какво ще ви се сервира. Знам, че има трудни фирми, но интереса Ви е общ и трябва да намерите допирни точки. Спасете Вас и нас, а безумците, които свалят цена за да правят оборот сами ще си заминат. А и винаги може да бъдат "блякнати" от доставчиците.  Пазарът в България е толкова малък, не искам да влизам в подробности и да Ви разкажа какво значи наистина хюдж маркет...
Успех и честит нов сайт!
P.S. Стефане, прочети поста и го изтрий, защото знам, че не обичаш да се разводняват темите.
Всичко най-хубаво!
7  General Category / Куриозни случаи / Re: Не съсипвайте бранша!
 on: 11.08.2017 at 13:25:08 
Started by translator | Post by stefan  
Светльо... а какви още други мизерии стават ти е бедна фантазията...
Тъжна картинка. Етика = 0.

8  General Category / Куриозни случаи / Re: Не съсипвайте бранша!
 on: 09.08.2017 at 03:45:56 
Started by translator | Post by Compadre  
Много отдавна писах за това, какво може да стане и вече е факт. Тогава яростно ме разубеждаваха всички във форума. Жалко за бизнеса, като цяло...
Може доставчиците да следят за това каква ценова политика имат техните клиенти. И не става въпрос за картелни или браншови механизми. Протекция се нарича, нищо повече. Ако се стигне до съд винаги може да се излезе с аргумента за нелоялна конкуренция.
В САЩ рециклаторският бизнес е на много замрели нива, а клиентите предпочитат оригинални или китайски касети. Цените не са ниски обаче, но хората са научени да купуват оригинални консумативи и модули. Поне това виждам в нашия щат и фирмата, която поддържа нашите машинки.

9  General Category / Копирни машини / Re: bizhub 211
 on: 09.08.2017 at 03:41:10 
Started by mmen | Post by Compadre  
Девелопер и настройка на зареждащи напрежения /АЕ/. Влага или прах и власинки от копирна хартия в девелоперната кутия. Задръства се и тръбичката на рециклирания тонер, най-често от евтина хартия. Аууу темата е на годинка! Честито! Grin

10  General Category / Цветни лазерни принтери / Проблем печат Kyocera FS-C5350dn
 on: 28.07.2017 at 14:31:14 
Started by ivo_gf | Post by ivo_gf  
Здравейте,
имам следния проблем с машина Kyocera FS-C5350dn:
При печат има само cyan и черен цвят. Maгентата и жълтото ги няма. Тонер шпулите са пълни. Като го наклоня наляво надясно с разклащане цветовете се появяват, но за малко. Тази машина е с вградени девелопери и барабан. Къде може да е проблема - дали някакъв контактен проблем или има запечен тонер в девелоперите?